Sposób przygotowania:
Fasolowy gulasz ze schabowym
Fasolę Jaś namoczyć w zimnej wodzie na całą noc, wodę z moczenia wylać, fasolę wsypać do szybkowara, wlać wodę około 2 litry, wsypać cukier, kostkę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie i gotować w szybkowarze 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie.
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku z mięsem schabowym pokrojonym na kosteczki.
Do mięsa dodać ugotowaną fasolę, wywaru wlać tyle aby powstał sos, zagotować.
Do smaku dodać majeranek, paprykę ostrą, ocet jabłkowy, cukier do smaku, przyprawę w płynie, gotować wszystko z 15 minut, najlepiej ugotować wieczorem na następny dzień.
Wywar jeśli pozostał z gotowania fasoli można zamrozić i użyć później np. do zupy fasolowej
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku z mięsem schabowym pokrojonym na kosteczki.
Do mięsa dodać ugotowaną fasolę, wywaru wlać tyle aby powstał sos, zagotować.
Do smaku dodać majeranek, paprykę ostrą, ocet jabłkowy, cukier do smaku, przyprawę w płynie, gotować wszystko z 15 minut, najlepiej ugotować wieczorem na następny dzień.
Wywar jeśli pozostał z gotowania fasoli można zamrozić i użyć później np. do zupy fasolowej