Sposób przygotowania:
Pstrąg na grilla nr 1Rybę umyć, pozbawić skrzeli, dokładnie natrzeć solą. Środek ryby obficie nafaszerować pokrojoną w pół plastry cebulę i pieczarki przesypane pokrojoną pietruszką. Skórę ryby po obu stronach obficie oprószyć mieszanką ziół po czym zawinąć dokładnie w podwójną folię aluminiową zawijając jeden jej koniec. Przez drugi nie zawinięty koniec folii wlać piwo, po czym tenże koniec dokładne zawinąć. Zwinięte rogi folii podwinąć do góry. Piec na mocno rozgrzanym grilu lub piekarniku ok. 15 min. NIE PRZEWRACAJĄC jej na drugą stronę (w przeciwnym wypadku ucieknie nam sos, bez którego potrawa będzie niekompletna!
(przepis dla 1 sztuki porcyjnego pstrąga)
Dziękujemy Zakładowi Hodowli Pstrąga w Zaporze - Mylof za udostępnienie przepisu.