Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Pstrąg nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pstrąga oczyścić (pozostawiając głowę i ogon), umyć, osuszyć.

Pstrąg nadziewany

Składniki:

Pstrąg nadziewany

 

  • Danie dla 2 osób:
  • 2 średnie pstrągi,
  • 1 łyżka mąki,
  • olej.
  • Nadzienie:
  • 200 g pieczarek,
  • 1 średnia cebula,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka masła,
  • sól,
  • 3 łyżki przyprawy do ryb Galeo.

Sposób przygotowania:

Pstrąg nadziewany
Od środka posypać każdą rybę 1 łyżką przyprawy do ryb, odstawić na 1 godzinę. Pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę usmażyć na maśle, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz resztę przyprawy do ryb. Posolić do smaku. Ryby napełnić farszem, zaszyć, oprószyć mąką i smażyć na oleju ok. 15-20 minut.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl