eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne pstrągi faszerowane pieczarkami i owinięte boczkiem - kołderka z boczku nadaje rybom wspaniałego smaku i soczystości!

Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami

 

  • 4 pstrągi wypatroszone
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 małe cebule
  • 10 dkg cienko pokrojonego wędzonego boczku
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Pstrągi oskrobać z łusek i powycinać płetwy. Ryby dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuszki ryb ponacinać i oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Pstrągi odłożyć do lodówki. W między czasie oczyścić pieczarki i pokroić. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż odparuję cała woda. Usmażone pieczarki ostudzić.

Pstrągi wyjąć z lodówki i nafaszerować pieczarkami. Każdą nafaszerowaną rybę owinąć plastrami boczku. Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju,dodać pstrągi i smażyć z każdej strony około 10-15 minut w zależności od wielkości ryb. Smacznego! Ja podałam pstrągi z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.
Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Pstrągi oskrobać z łusek i powycinać płetwy. Ryby dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Tuszki ryb ponacinać i oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz.
Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Pstrągi wyjąć z lodówki i nafaszerować pieczarkami.
Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Każdą nafaszerowaną rybę owinąć plastrami boczku.

Tagi:

pstrąg