Sposób przygotowania:
Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Pstrągi oskrobać z łusek i powycinać płetwy. Ryby dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuszki ryb ponacinać i oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Pstrągi odłożyć do lodówki. W między czasie oczyścić pieczarki i pokroić. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż odparuję cała woda. Usmażone pieczarki ostudzić.
Pstrągi wyjąć z lodówki i nafaszerować pieczarkami. Każdą nafaszerowaną rybę owinąć plastrami boczku. Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju,dodać pstrągi i smażyć z każdej strony około 10-15 minut w zależności od wielkości ryb. Smacznego! Ja podałam pstrągi z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.
Pstrągi wyjąć z lodówki i nafaszerować pieczarkami. Każdą nafaszerowaną rybę owinąć plastrami boczku. Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju,dodać pstrągi i smażyć z każdej strony około 10-15 minut w zależności od wielkości ryb. Smacznego! Ja podałam pstrągi z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.
jaNina