Sposób przygotowania:
Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami
Pstrągi oskrobać z łusek i powycinać płetwy. Ryby dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuszki ryb ponacinać i oprószyć solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz. Pstrągi odłożyć do lodówki. W między czasie oczyścić pieczarki i pokroić. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż odparuję cała woda. Usmażone pieczarki ostudzić.
Pstrągi wyjąć z lodówki i nafaszerować pieczarkami. Każdą nafaszerowaną rybę owinąć plastrami boczku. Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju,dodać pstrągi i smażyć z każdej strony około 10-15 minut w zależności od wielkości ryb. Smacznego! Ja podałam pstrągi z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.
Pstrągi wyjąć z lodówki i nafaszerować pieczarkami. Każdą nafaszerowaną rybę owinąć plastrami boczku. Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju,dodać pstrągi i smażyć z każdej strony około 10-15 minut w zależności od wielkości ryb. Smacznego! Ja podałam pstrągi z ziemniaczkami i ogórkiem konserwowym.
![Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-eli-w-boczku-nadziewany-pieczarkami-233744.jpg)
![Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-eli-w-boczku-nadziewany-pieczarkami-233745.jpg)
![Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-eli-w-boczku-nadziewany-pieczarkami-233746.jpg)
![Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami Pstrąg Eli w boczku nadziewany pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-eli-w-boczku-nadziewany-pieczarkami-233747.jpg)
jaNina