gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Pstrąg nadziewany wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeżeli ktoś lubi rybki i nowe doświadczenia polecam ten przepis

Pstrąg nadziewany wg gabyelle

Składniki:

Pstrąg nadziewany wg gabyelle

 

  • Danie na 2 osoby
  • 2 pstrągi
  • 4 plasterki szynki dojrzewającej
  • 2 plasterki sera żółtego
  • natka pietruszki
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • mąka

Sposób przygotowania:

Pstrąg nadziewany wg gabyelle
Pstrągi nacinamy, czyścimy i dokładnie myjemy. Rybkę solimy od środka i na zewnątrz i doprawiamy pieprzem ale tylko z zewnątrz. Pstrąga nadziewamy, wkładamy plasterek szynki,sera i znowu szynki, natkę pietruszki siekamy i także wkładamy do środka, czosnek kroimy w plasterki i także nadziewamy nim rybkę. Gotową rybkę maczamy w mące, bez jajka i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego