nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pstrąg pieczony w folii z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pstrąg z masełkiem czosnkowym..rozpływający się w ustach

Pstrąg pieczony w folii z koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg pieczony w folii z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w folii z koperkiem
Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozkładamy na folii aluminiowej. Na rybę wyciskamy sok z cytryny, przyprawiamy dosyć sporą ilościa przyprawy na zewnątrz i w środku. Masło mieszamy z czosnkiem przecisniętym przez praskę i wkładamy do środka ryby. Dodajemy koperek. Zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku na 180 stopni ok 15 -20 minut. Gotowe, Smacznego
Pstrąg pieczony w folii z koperkiem
Pstrąga myjemy, suszymy i wykładamy na folię aluminiową
Pstrąg pieczony w folii z koperkiem
Nadziewamy masełkiem z czosnkiem i koperkiem