Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Pstrąg pieczony w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na pysznego pstrąga

Pstrąg pieczony w piekarniku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pstrąg pieczony w piekarniku

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pieczony w piekarniku
Rybę dokładnie czyścimy i płuczemy. Nacieramy solą. Do środka wkładamy koperek, płatki masła, krążki czosnku i skrapiamy cytryną. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową pstrąga do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 min. Co jakiś czas na pstrąga kładziemy płatki masła które sprawią że ryba będzie bardziej soczysta.
Pstrąg pieczony w piekarniku
Staramy się wybrać świeżego pstrąga. Najlepiej kupować od hodowcy
Pstrąg pieczony w piekarniku
Pstrąg nie potrzebuje wiele przypraw, sól jest wystarczająca

Tagi:

pstrąg