Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna rybka wypełniona czosnkiem, cebulką i koprem - naprawdę warto wypróbować.

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem. Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła. Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok.30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Rybę natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Cebulę i czosnek pokroićw kostkę, koper posiekać.
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Farszem wypełnić rybkę, dodać po kawałku masła.
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Tagi:

pstrąg