Sposób przygotowania:
Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem
Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem. Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła. Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok.30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.
![Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-cebulka-czosnkiem-i-koprem-153614.jpg)
![Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-cebulka-czosnkiem-i-koprem-153615.jpg)
![Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-cebulka-czosnkiem-i-koprem-153616.jpg)
![Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pstrag-z-cebulka-czosnkiem-i-koprem-153617.jpg)