superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Zapiekany pstrąg pod kołderką z pieczare

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Świetnie smakuje również na zimno

Zapiekany pstrąg pod kołderką z pieczare

Składniki:

Zapiekany pstrąg pod kołderką z pieczare

 

  • 3 szt pstrąg świeży,
  • pieprz ziołowy ,
  • Sól,
  • zioła prowansalkie ,
  • pomidorki krojone w puszce,
  • 1/4 szt papryka świeża,
  • 300 g pieczarki,
  • 2 szt cebula biała,
  • pietruszka,
  • oliwa z oliwek,
  • vegeta

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany pstrąg pod kołderką z pieczare
Pstrąga czyścimy, solimy opryskujemy oliwką i do środka wkładamy pokrojoną pietruszkę. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika. Cebulę kroimy w krążki, papryczkę w paseczki a pieczarki na grubsze kawałki. Nagrzewamy olej na patelni i wrzucamy cebulę, potem paprykę i na końcu pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy pomidorki z puszki i doprawiamy odrobiną ziół prowansalskich i dusimy na małym ogniu. Gdy ryba się upiecze przekładamy ja do naczynia , porcjujemy i na koniec nakładamy przygotowany farsz. Można podawać na zimno i na ciepło.

Tagi:

zioła pstrąg