Sposób przygotowania:
Pstrąg smażony
Pstrągi sprawić, nie odcinając głów i ogonów, oskrobać, rozciągnąć brzuch, usunąć wnętrzności, skrzela i oczy. Można również odciąć kręgosłup przy głowie i ogonie i usunąć go razem z ośćmi. Ryby opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Pstrągi oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, aby skórka nie popękała w czasie smażenia. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć ryby i smażyć po 7-8 minut z obu stron. Usmażone pstrągi przełożyć na półmisek. Podawać z masłem aromatycznym, ziemniakami pieczonymi, podsmażonymi lub puree i z cytryną pokrojoną na cząstki. Przed usmażeniem pstrągi można nasmarować wewnątrz 50 g masła anchois lub ziołowego Usmażone pstrągi można posypać uprażonymi migdałami w płatkach
Danka
iwa643
a tu jest taki sam
iwa643
inny link http://przepisy.net/pstrag-w-migdalach/