Sposób przygotowania:
Pstrąg tęczowy z pieczarkami
Umytą, wypatroszoną, bez głowy rybę osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, skropić sokiem z cytryny, zawinąć w folię, odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup, ostudzić. Następnie rybę ułożyć na folii aluminiowej, nafaszerować pieczarkami, szczelnie zawinąć i ułożyć w przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut. Po 20 minutach pieczenia, z wierzchu usunąć folię, rybę włożyć ponownie do piekarnika, zrumienić. Podawać z plasterkami cytryny.