misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pstrąg w aromatycznym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na patelni rozgrzać mocno olej i usmażyć ryby. Składniki sosu starannie zmiksować...

Pstrąg w aromatycznym sosie

Składniki:

Pstrąg w aromatycznym sosie

 

  • pstrągi średnie 2 szt średnie
  • olej rzepakowy łyzka
  • przyprawa do ryb
  • natka pietruszki posiekana 2 łyzki
  • oliwa z oliwek 4 łyzki
  • sok pomarańczowy 4 łyzki
  • sok z cytryny 2 łyzki
  • sok z limonki 2 łyzki

Sposób przygotowania:

Pstrąg w aromatycznym sosie
Ryby oprószyć przyprawą do ryb. Na patelni rozgrzać mocno olej i usmażyć ryby. Składniki sosu starannie zmiksować. Gorącą usmażoną rybę jeszcze na patelni polać przygotowanym sosem, przykryć na 3 minuty, posypać posiekaną natką i od razu podawać.