wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Pstrąg w boczku i migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba zawiera dużo składników odżywczych, powinna na stałe zagościć na naszych stołach.

Pstrąg w boczku i migdałach

Składniki:

Pstrąg w boczku i migdałach

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w boczku i migdałach
Czosnek obrać, posiekać, część płatków migdałowych i czosnek utrzeć z  masłem. Przyprawić do smaku. Resztę płatków zrumienić na maśle. Ryby sprawić, umyć. Posmarować w środku masłem z migdałami i czosnkiem. Każdą rybę owinąć 3 plasterkami boczku. Grillować po 8 minut z każdej strony. Ryby podawać polane masłem z migdałami i sokiem z cytryny.

Tagi:

pstrąg