Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Pstrąg w kolorowym pieprzu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Prosty i bardzo smakowity pomysł na pstrąga - z miodem i kolorowym pieprzem

Pstrąg w kolorowym pieprzu

Składniki:

Pstrąg w kolorowym pieprzu

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w kolorowym pieprzu
Filety z pstrąga ułożyć w zamykanym pojemniczku . Zrobić marynatę z soku cytrynowego, otartej skórki cytrynowej , 2 łyżek oleju , miodu i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu .Zalać rybę i zostawić w lodówce na kilka godzin . Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Osolić -posypać mąką . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć pstrąga na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło . Podawać posypany świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .

Tagi:

pstrąg