misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pstrąg w sosie kaparowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Coś dla smakoszy pstrągów.

Pstrąg w sosie kaparowym

Składniki:

Pstrąg w sosie kaparowym

 

  • 3 pstrągi
  • 10 dkg rodzynek
  • !,5 szklanki kremówki
  • 4 łyżki kaparów
  • sok z całej cytryny
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • mąka do panierowania

Sposób przygotowania:

Pstrąg w sosie kaparowym
Ryby oczyścić, posypać pieprzem i solą , do środka włożyć rodzytnki, otoczyć w mące.Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.Zabezpieczyć przed wystygnięciem .Przed podaniem pokroić w dzwonka.
Śmietanę wymieszać z kaparami, doprawić do smaku, połączyć z sokiem cytrynowym.
Ryby przełożyć na ogrzany półmisek, podawać z sosem kaparowym

Tagi:

kapary pstrąg