Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pstrąg w sosie orzechowo-cebulowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Możemy udekorować go tez gałązkami natki pietruszki.

Pstrąg w sosie orzechowo-cebulowym

Składniki:

Pstrąg w sosie orzechowo-cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w sosie orzechowo-cebulowym
Filety wkładamy na 15min.do maślanki,następnie wyjmujemy,osuszamy papierowym ręcznikiem,kroimy na większe kawałki.Cytryny sparzamy i osuszamy,z jednej ścieramy skórkę i wyciskamy sok,a drugą kroimy w cząstki do dekoracji.Tartą bułkę mieszamy z otartą skórką cytrynową,obtaczamy w niej kawałki ryby,układamy ją w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i pieczemy w 200"C.ok.20min. Cebulę drobno siekamy i rumienimy ją na rozgrzanym oleju,dodajemy przeciśnięty czosnek i posiekane orzechy laskowe,podsmażamy i podlewamy kilkoma łyżkami gorącej wody,na koniec dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy solą i pieprzem.Upieczoną rybę układamy na półmisku polewamy przygotowanym sosem i dekorujemy cząstkami cytryny.