Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Pstrąg z cytrusami :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatny pstrąg macerowany w soku z cytrusów .

Pstrąg z cytrusami :

Składniki:

Pstrąg z cytrusami :

 

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z cytrusami :
Sok z cytryn i pomarańczy , grejpfruta zmieszać z konfiturą , 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki pieprzu , szczyptą soli . Filety z pstrąga zalać marynatą i zostawić w lodówce na godzinę. Wyjąć z marynaty , osuszyć , posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać połowę masła z olejem i usmażyć na rumiano filety z obu stron . Pstrąg który poleży w sosu z cytrusów jest wyjątkowo delikatny - pięknie pachnie , a konfitura z pomarańczy nadaje mu wspaniałego smaku.