mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pstrąg z folii Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jak dla mnie pstrąg to najsmaczniejsza ryba

Pstrąg z folii Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pstrąg z folii Mariel

 

  • 2 szt. pstrąg,
  • 1 szt. cytryna,
  • 5 łyżek masło czosnkowe,
  • 2 natki pietruszka zielona,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oliwa

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z folii Mariel
Zakładam , że mamy pstrąga już wypatroszonego ale z głową.Dokładnie myjemy rybkę , wycinamy płetwy , osuszamy. Na folii układamy rybę , folia ma być tak duża by bez problemu i luźno owinąć nią pstąga , ryby zawijamy pojedyńczo . Solimy i pieprzymy z obu stron , a także w środku .Pietruszkę myjemy i osuszamy , wkładamy po natce do środka. Do środka wkładamy również p łyżce masła czosnkowego oraz polewamy , każdą rybę łyżką oliwy.Cytrynę sparzamy z 1/2 cytryny wyciskamy sok ,skrapiamy sokiem pstrągi . Zawijamy ryby luźno w folię .Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy rybki , dusimy w foli przez 30 minut , po tym czasie , odwijamy folię i przez 10 minut dopiekamy je odsłonięte.Połówkę cytryny przekrawamy na pół i podajemy z pstrągiem . Pozostałe masło rozpuszczamy i również podajemy do pstrąga.
Pstrąg z folii Mariel
wypatroszonego pstrąga układamy na folii
Pstrąg z folii Mariel
do pstrąga wkładamy natkę pietruszki solimy i pieprzymy
Pstrąg z folii Mariel
do środka wkładamy również łyżeczkę masła czosnkowego
Pstrąg z folii Mariel
skrapiamy rybę sokiem z wyciśniętej połówki cytyny

Tagi:

pstrąg