Sposób przygotowania:
Pstrąg z folii Mariel
Zakładam , że mamy pstrąga już wypatroszonego ale z głową.Dokładnie myjemy rybkę , wycinamy płetwy , osuszamy. Na folii układamy rybę , folia ma być tak duża by bez problemu i luźno owinąć nią pstąga , ryby zawijamy pojedyńczo . Solimy i pieprzymy z obu stron , a także w środku .Pietruszkę myjemy i osuszamy , wkładamy po natce do środka. Do środka wkładamy również p łyżce masła czosnkowego oraz polewamy , każdą rybę łyżką oliwy.Cytrynę sparzamy z 1/2 cytryny wyciskamy sok ,skrapiamy sokiem pstrągi . Zawijamy ryby luźno w folię .Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy rybki , dusimy w foli przez 30 minut , po tym czasie , odwijamy folię i przez 10 minut dopiekamy je odsłonięte.Połówkę cytryny przekrawamy na pół i podajemy z pstrągiem . Pozostałe masło rozpuszczamy i również podajemy do pstrąga.