Sposób przygotowania:
Pstrąg z mandarynkami i pieprzem
Zrobić marynatę z soku wyciśniętego z cytryny i 1 mandarynki zmieszanych z 2 łyżkami oleju , 1/2 łyżeczki pieprzu i miodem .Filety z pstrąga zalać marynatą i zostawić w lodówce na godzinę. Wyjąć z marynaty , osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi , posolić, posypać pieprzem, oprószyć mąką.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na rumiano filety z obu stron .W ostatniej fazie smażenia dodać masło . Drugą mandarynkę okroić ze skórki i pokroić w plastry . Podawać obkładając pstrąga plastrami mandarynki . Pstrąg który poleży w sosu z cytrusów jest wyjątkowo delikatny - pięknie pachnie , a obłożenie plastrami mandarynki uwypukla ten smak.Podaję z frytkami i sałatą ( z mandarynką i lekkim dresingiem ).
evita0007
marietta