Sposób przygotowania:
Pstrąg z masełkiem
Zioła opłukać i osuszyć, z rzeżuchy obciąż korzonki. Masło utrzeć z 1 łyżką soku cytrynowego i zmiażdżonym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wsypać posiekaną natkę pietruszki i rzeżuchę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Uformować wałek, zawinąć w folię i na 30 minut włożyć do zamrażarki. Pstrągi umyć, oczyścić i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 20 minut. Do środka każdej ryby włożyć po gałązce tymianku i kawałku rozmarynu, z wierzchu posmarować oliwą. Piec z obu stron na średnio rozgrzanym grillu. Gotowe ryby obłożyć plastrami masełka ziołowo- czosnkowego.