iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Marynowany pstrąg z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie smaczne danie z świeżego pstrąga wcześniej marynowanego. Do tego młode ziemniaczki. Smażymy na oleju z dodatkiem masła klarowanego.

Marynowany pstrąg z patelni

Składniki:

Marynowany pstrąg z patelni

 

  • 2 pstragi

 

 

  • lisć laurowy

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marynowany pstrąg z patelni
Świeżego pstrąga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności- myjemy . Do miski wlewamy wodę solimy ją , dodajemy przyprawy , pokrojony w plasterki czosnek, plastry cytryny i mieszamy dobrze marynatę. Wkładamy pstrągi i zostawiamy w zimnym miejscu ok 5 godzin. Po tym czasie wyciągamy pstrągi osuszamy solimy do smaku. Kroimy w dzwonki i smażymy na oleju z dodatkiem masła klarowanego. Ziemniaki młode gotujemy -odcedzamy doprawiamy przyprawą do ziemniaków i podsmażamy na masełku.