Sposób przygotowania:
Pstrąg z Pietruszką i Tymiankiem
Ryby umyć,oskrobać i odciąć głowy.Osuszyć papierowym ręcznikiem i ponacinać je w trzech miejscach z obu stron.Miękkie masło wymieszać z pietruszką na papkę.Cztery ząbki czosnku obrać i pokroić na cztery.Ryby posolić,popieprzyć oraz opruszyć tymiankiem w środku jak i na zewnątrz.Dodatkowo w środek każdej włożyć po dwa pokrojone ząbki czosnku.W nacięcia za pomocą łyżeczki wciskamy masło wymieszane z natką.Przygotowane ryby wkładamy do naczynia żaroodpornego kropimy cytryną,kładziemy na nie jeszcze dwa ząbki czosnku przekrojone na pół w łupinkach. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temperaturze 180*C. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smakowita
evita0007
Dziękuję,ale nie tylko prezentacja smak również jest wspaniały :-)
darmiona
evita0007
Talent.Ale do czego ? Chyba do grania wszystkim na nerwach ;) ale rybcia za to wspaniała wyszła dzięki darmiona :*
darmiona
gusia1000