Sposób przygotowania:
pstrag z pietruszkowym nadzieniem
rybę płuczemy i obsuszamy.jeśli trzeba-uprzednio patroszymy.nie odcinamy głowy (chyba,ze jest taka potrzeba:)).w brzuch wkładamy kilka łyżek sosu pietruszkowego(wg mojej receptury),z zewnątrz solimy i pieprzymy.szczelnie zawijamy w folie aluminiowa,tak,żeby nam nic nie wypłynęło.pieczemy w piekarniku na 180-200 stopni przez 15-30 min.po wyjęciu przekładamy na półmisek i serwujemy skropiona sokiem z cytryny (można dodatkowo odrobina rozpuszczonego masła lub oliwy z oliwek) lub polana sosem beszamelowym (musztardowym lub chrzanowym) i ryżem.dla zwolenników gotowania na parze polecam ugotować na parze tak przyprawiona rybkę.smacznie i zdrowo.
Babciagramolka
tamagochi75
no to bedzie jakies 10-15 godzin drogi na obiadek :)
przysmak