tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

pstrag z pietruszkowym nadzieniem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

fantastyczna i nieskomplikowana receptura na rybę.może być to tez szczupak lub inna ryba,którą lubicie

pstrag z pietruszkowym nadzieniem

Składniki:

pstrag z pietruszkowym nadzieniem

 

  • świeży,cały pstrąg
  • sos pietruszkowy do ryby(przepis podałam osobno na portalu)
  • sok z 1 cytryny lub limonki
  • sol,pieprz
  • folia aluminiowa
  • opcjonalnie sos beszamelowy (przepis podałam osobno)

Sposób przygotowania:

pstrag z pietruszkowym nadzieniem
rybę płuczemy i obsuszamy.jeśli trzeba-uprzednio patroszymy.nie odcinamy głowy (chyba,ze jest taka potrzeba:)).w brzuch wkładamy kilka łyżek sosu pietruszkowego(wg mojej receptury),z zewnątrz solimy i pieprzymy.szczelnie zawijamy w folie aluminiowa,tak,żeby nam nic nie wypłynęło.pieczemy w piekarniku na 180-200 stopni przez 15-30 min.po wyjęciu przekładamy na półmisek i serwujemy skropiona sokiem z cytryny (można dodatkowo odrobina rozpuszczonego masła lub oliwy z oliwek) lub polana sosem beszamelowym (musztardowym lub chrzanowym) i ryżem.dla zwolenników gotowania na parze polecam ugotować na parze tak przyprawiona rybkę.smacznie i zdrowo.