iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pstrąg z smażonymi truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pstrąg z smażonymi truskawkami

Pstrąg z smażonymi truskawkami

Składniki:

Pstrąg z smażonymi truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg z smażonymi truskawkami
Pstrąga myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności - myjemy i jeszcze raz osuszamy. Doprawiamy sola morską i pieprzem cytrynowym. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Piekarnik ma być nagrzany do 180 stopni. Truskawki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy truskawki i owce goji. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Serwujemy pstrąga z truskawkami, całość kropimy sokiem z cytryną.

Tagi:

pstrąg goji