dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Pstrag z szałwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pachnący szałwią pstrąg, na każdą okazję..

Pstrag z szałwią

Składniki:

Pstrag z szałwią

 

  • składniki:
  • 4 pstrągi
  • 1 łyżka suszonej szałwii (lub takiej świeżej z doniczki)
  • masło
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pstrag z szałwią
Pstrągi najlepiej kupić świeże- nie mrożone. Będą miały intensywniejszy zapach. Oczyszczone pstrągi nacieramy sola i pieprzem(sól może być morska grube kryształki). W brzuch ryby wkładamy trochę masła i szałwie-która nada piękny zapach. Odstawiamy na godzinę lub 2. Następnie smażymy na rozgrzanym maśle, lub zawijamy w folię aluminiową i układamy na grillu. Ryba jest delikatna, więc wystarczy jej chwila smażenia, lub 20 min pieczenia na grillu. Podajemy z natką pietruszki i kawałkami cytryny do dekoracji.

Tagi:

pstrąg