mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pstrąg ze szczawiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny pstrąg .

Pstrąg ze szczawiem

Składniki:

Pstrąg ze szczawiem

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg ze szczawiem
Piekarnik rozgrzać do 170stopni. Filety umyć, osuszyć, posypać pieprzem i solą. W naczyniu żaroodpornym rozgrzać oliwę, włożyć filety, wstawić do piekarnika i piec 15minut. Sos przygotować według wskazówek na opakowaniu. Szczaw umyć, osuszyć, pokroić na paseczki. Na patelni rozgrzać masło, włożyć szczaw, podsmażyć, wlać sos rybny. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić nią sos. Przyprawić solą i pieprzem. Zagotować. Sos rozlać na 4 talerze, na sosie ułożyć filety z pstrąga i podawać.