IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Pstrągi tęczowe z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dopóki jeszcze dopisuje pogoda

Pstrągi tęczowe z grilla

Składniki:

Pstrągi tęczowe z grilla

 

  • 3 wypatroszone świeże pstrągi (jednakowej wielkości)
  • 18 cieniutkich plastrów wędzonego parzonego boczku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ kostki masła
  • ½ łyżeczki siekanej natki pietuszki
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Pstrągi tęczowe z grilla
Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wnętrza skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Czosnek bardzo drobno siekamy, ucieramy z masłem, solą, pietruszką i pieprzem. Mieszankę dzielimy na 3 równe części i każdą częścią napełniamy 1 pstrąga.
Każdą rybę obkładamy plastrami boczku, zamykamy w kratce do pieczenia ryb i grillujemy po ok. 10 minut z każdej strony.
Smacznego!