Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pstrągi w koszulkach

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ryby starannie oczyścić, nie odcinając łebków - smakosze twierdzą, że

Pstrągi w koszulkach

Składniki:

Pstrągi w koszulkach

 

  • 4 średniej wielkości pstrągi
  • 4 długie cieniutkie plasterki boczku
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • tymianek
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Pstrągi w koszulkach
Ryby starannie oczyścić, nie odcinając łebków - smakosze twierdzą, że właśnie w łebkach jest cały smak pstrągów. Następnie natrzeć je solą i przyprawami, każdego owinąć plasterkiem boczku, przytrzmując go nitką lub wykałaczką. Na 15 minut przed podaniem przygotowane ryby włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć z obu stron aż do zrumienienia. Podawać gorące, prosto z patelni.

Tagi:

pstrąg