Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pszczoły Kubusia Puchatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla tych co nie chcą jeść.

Pszczoły Kubusia Puchatka

Składniki:

Pszczoły Kubusia Puchatka

 

Sposób przygotowania:

Pszczoły Kubusia Puchatka
Włoszczyznę umyć, obrać i ugotować w małej ilości lekko osolonej wodzie. Bułkę namoczyć w mleku, razem z mięsem zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać jajko, przyprawy i wymieszać. Uformować małe pulpeciki, obtoczyć je w mące i wrzucić do gotującego się wywaru. Liście sałaty umyć, osączyć i porwać na mniejsze kawałki i rozłożyć na dużym talerzu. Skropić sosem przyrządzonym z oleju, soku z cytryny i przypraw. Gdy pulpeciki się ugotują, wyjąć, osączyć i ułożyć na sałacie. Każdy pulpecik ozdobić ugotowaną marchewką tak aby przypominał tułów pszczoły. Z rodzynków zrobić pszczołom oczy, a plastrów pomidora, marchewki i ogórka - skrzydełka.