Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko mango z ananasem
Jaja wbijam do miski, dodaję cukier i ubijam mikserem na najwyższych obrotach na puszystą masę. Mąkę przesiewam dodaję kakao i mieszam. Wsypuję pomału do jaj ubitych i mieszam delikatnie łyżką. Formę o średnicy 22 cm wykładam dno papierem do pieczenia. Wylewam do formy ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika rzucam biszkopt na podłogę z wysokości 70 cm. Odstawiam do ostygnięcia, nie wyjmuję z formy. Formę w środku wykładam papierem do pieczenia, żeby łatwiej było potem zdjąć obręcz i odkleić ciasto od papieru. Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, następnie schładzam ją, ale nie ma zacząć tężeć. Serek mascarpone przekładam do miski, dodaję śmietanę i miksuję mikserem na wysokich obrotach. Wlewam stopniowo zimną galaretkę i miksuję dalej na niższych obrotach. Wylewam 1/3 masy na biszkopt, układam ptasie mleczko i wylewam resztę masy. Wstawiam do schłodzenia do lodówki. Sok zagęszczony zagotowuję w rondelku i zdejmuję z gazu. Żelatynę namaczam w małej ilości wody i przekładam do soku żeby się rozpuściła. Mieszam dokładnie do rozpuszczenia się żelatyny. Schłodzony wylewam na masę śmietanową. Wstawiam do lodówki na kilka godzin. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z fixem. Przekładam do szprycy i dekoruję torcik. Układam ażurki.
marietta
edytaha
Netka
jaNina