Sposób przygotowania:
Pudding angielski
Na patelni podsmażyłam oliwę z rozmarynem. W mikserze zmieszałam jajka z mlekiem oraz mąką. Wylałam przygotowane ciasto na patelnię. Podsmażyłam kilkadziesiąt sekund aż ciasto zrobiło się trochę twardsze. Następnie przełożyłam delikatnie ciasto na żaroodporną blachę okrągłą (można piec równiez na żaroodpornej patelni), włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 200C. Ciasto piekło się ok. 20 minut.Pokrojone lub zwiórkowane buraki podgrzałam w garnku dodając miód oraz ocet, aż będą słodkie i klejące. Wymieszałam jogurt z czosnkiem oraz przyprawami podając w misce.Wyjęłam ciasto gdy było gotowe - ułożyłam na ozdobnej desce z dodatkami. Na pudding można ułożyć np. pomidory suszone, kapary lub oliwki! Wyśmienite!