Sposób przygotowania:
Pudding jajeczny (Wietnam)
Makaron moczyć 10 minut w gorącej wodzie. odsączyć i pokroić na kawałki dł 2 cm. Grzyby moczyć 10 minut w gorącej wodzie, osaczyć i pokroić. Podsmażyć czosnek na oleju na średnim ogniu. Rozgrzać piekarnik do temp 150 st. W misce ubić jajka, dodać czosnek, kurczaka, makaron, grzyby, cukier, kolendrę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i przelać do żaroodpornych miseczek wysmarowanych tłuszczem. Wstawić miseczki do formy do pieczenia, którą należy napełnić wodą do połowy wysokości. Przykryć miseczki i wstawić na 10-15 minut do piekarnika. Kiedy masa się zetnie, zapiekać jeszcze chwilę na złoty kolor. Przybrac dymką i kolendrą. W osobnych miseczkach podać nuoc cham i sos sojowy.