mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pudding szpinakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo zdrowa przystawka w formie puddingu

Pudding szpinakowy

Składniki:

Pudding szpinakowy

 

Sposób przygotowania:

Pudding szpinakowy
Piekarnik rozgrzać do 120stopni. Rozmrozić szpinak, wycisnąć nadmiar wody przez bawełnianą ściereczkę. Szpinak drobno posiekać. W misce wymieszać śmietanę, mleko, jajka, żółtka i szpinak. Doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Foremki do muffinek wysmarować dokładnie masłem, napełnić je masą. Foremki wstawić do głębokiej blachy. Blachę napełnić wodą do połowy wysokości foremek. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę. Wyjąć z piekarnika, foremki zanurzyć w zimnej wodzie, a następnie nożem delikatnie podważyć pudding i wyjmować. Smacznego