misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pudding z bułeczek drożdżowych i moreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pociąć bułeczki na cienkie plastry, posmarować masłem po jednej stronie i ułożyć w formie do pieczenia...

Pudding z bułeczek drożdżowych i moreli

Składniki:

Pudding z bułeczek drożdżowych i moreli

 

Sposób przygotowania:

Pudding z bułeczek drożdżowych i moreli
Rozgrzać piekarnik do 180stC. Formę do pieczenia i pojemności 1 litra posmarować olejem. Do rondelka wlać mleko, dodać śmietanę i laskę cynamonu. Zagotować i zdjąć z ognia. Wyjąć cynamon. Zmieszać mleko z jajkami, dodać cukier puder. Pociąć bułeczki na cienkie plastry, posmarować masłem po jednej stronie i ułożyć w formie do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kawałki moreli. Zalać masą mleczno- jajeczną, posypać mielonym cynamonem. Piec 30-35 minut. Jeżeli deser zbyt szybko zacznie brązowieć, nakryć folią. Rozgrzać dżem w małym garnuszku i rozprowadzić na powierzchni. Podawać gorące.