Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z mięsno ryżowym kominkiem
Mięso z piersi kurczaka mielimy razem z obraną cebulą i czosnkiem. Dodajemy ryż, jajo, natkę pietruszki. Doprawiamy masę solą, pieprzem. Foremki smarujemy masłem i wysypujemy mąką ryżową (lub zwykłą). Nakładamy masę do foremek i pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez około 35 minut (w zależności od kształtu foremek).
Bulion zagrzewamy w garnku, dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki z natką pietruszki , dodajemy paprykę w proszku, bazylię i pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Doprawiamy zupę solą i cukrem brązowym do smaku.
Do małej miseczki wkładamy 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, doprawiamy solą, miodem, sokiem z limonki i chilli, by powstał pikantny sos. Gorącą zupę nalewamy do talerzy. W środek każdego wkładamy babeczkę mięsno-ryżową, którą polewamy pikantnym sosem i dekorujemy listkami bazylii. Dzięki aromatycznej mięsno-ryżowej wkładce jest sycąca i może być daniem jednogarnkowym.
Bulion zagrzewamy w garnku, dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki z natką pietruszki , dodajemy paprykę w proszku, bazylię i pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Doprawiamy zupę solą i cukrem brązowym do smaku.
Do małej miseczki wkładamy 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, doprawiamy solą, miodem, sokiem z limonki i chilli, by powstał pikantny sos. Gorącą zupę nalewamy do talerzy. W środek każdego wkładamy babeczkę mięsno-ryżową, którą polewamy pikantnym sosem i dekorujemy listkami bazylii. Dzięki aromatycznej mięsno-ryżowej wkładce jest sycąca i może być daniem jednogarnkowym.