Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z pulpecikami
Jarzyny obieramy, kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy do miękkości. Jarzyny wyjmujemy, następnie miksujemy.Przygotowujemy pulpeciki: mięso mielone przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej niewielkie pulpeciki. Gotujemy je około 20 minut w rosole. Ugotowane pulpeciki wyjmujemy. Do rosołu przekładamy zmiksowane jarzyny wymieszane z odrobiną rosołu oraz koncentratem pomidorowym Pudliszki.Przygotowujemy lane ciasto: jajka dokładnie mieszamy z mąką oraz szczyptą soli do uzyskania gładkiej masy. Stróżkiem ciasto wlewamy do gotującej się zupy, mieszamy. Kluseczki gotujemy około 2-3 minuty. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z pulpecikami, natką pietruszki oraz łyżką śmietany