Sposób przygotowania:
Pudliszkowy krem z ziołowymi kluseczkami
Zupa Udko/skrzydełka opłukujemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy 30 minut na średnim, ale nie dużym ogniu. Po upływie wskazanego czasu drób wyjmujemy, ewentualne szumowiny ściągamy. Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka z drobiowym wywarem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa przekładamy do miksera dodając odrobinę bulionu, śmietanę i koncentrat Pudliszki- miksujemy. Powstałą mieszaninę dodajemy do wywaru. Następnie przeciskamy czosnek do tegoż samego garnka. Doprawiamy solą, pieprzem, można także dodać ostrą paprykę. Kluski : Ziemniaki obieramy, gotujemy, przepuszczamy przez praskę do miski. Dodajemy jajka i zioła. Mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie zagniatamy, w razie potrzeby (jeśli ciasto będzie się kleić ręki) dodajemy maki ziemniaczanej. Z powstałego ciasta formujemy malutkie kluseczki. Gotujemy je w osolonym wrzątku i dodajemy bezpośrednio do talerza z zupą. Smacznego! :)