Sposób przygotowania:
Pulchne drożdżowe bułeczki z makiem
Na początku rozpuścić w mleku drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Następnie ze wszystkich składników (oprócz maku, który jest do posypania i białka, które jest do smarowania bułeczek) wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione ciasto przykryć cienką ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu formować niewielkie bułeczki i układać je na blaszce wysmarowanej masłem lub margaryną.Każdą bułeczkę posmarować po wierzchu roztrzepanym białkiem i posypać makiem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec bułeczki 30-35 minut.Świetnie smakują na ciepło i zimno.Smacznego.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec bułeczki 30-35 minut.Świetnie smakują na ciepło i zimno.Smacznego.