mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pulchne drożdżowe bułeczki z makiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i pulchne bułeczki.

Pulchne drożdżowe bułeczki z makiem

Składniki:

Pulchne drożdżowe bułeczki z makiem

 

Sposób przygotowania:

Pulchne drożdżowe bułeczki z makiem
Na początku rozpuścić w mleku drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Następnie ze wszystkich składników (oprócz maku, który jest do posypania i białka, które jest do smarowania bułeczek) wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione ciasto przykryć cienką ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Po wyrośnięciu formować niewielkie bułeczki i układać je na blaszce wysmarowanej masłem lub margaryną.Każdą bułeczkę posmarować po wierzchu roztrzepanym białkiem i posypać makiem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec bułeczki 30-35 minut.Świetnie smakują na ciepło i zimno.Smacznego.