dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pulchne naleśniki z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonałe na śniadanie, podwieczorek a także jako deser.

Pulchne naleśniki z białym serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulchne naleśniki z białym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulchne naleśniki z białym serem
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka wymieszać z roztopionym masłem i ubijając, dodawać stopniową mleko, wodę, mąkę i szczyptę soli. Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Przed smażeniem dodajemy do ciasta połowę ubitej piany. Po wysmażeniu połowy ciasta dodajemy pozostałą połowę piany i delikatnie mieszamy. Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Ser rozgniatamy widelcem lub mielimy, dodajemy cukier waniliowy, cukier od smaku i śmietanę, aby uzyskać łatwo do rozprowadzenia konsystencje. Każdy naleśnik posmarować nadzieniem i złożyć w chusteczkę. Smacznego.
Pulchne naleśniki z białym serem
Po dodaniu piany z białek ciasto delikatnie mieszamy.
Pulchne naleśniki z białym serem
Naleśniki smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.
Pulchne naleśniki z białym serem
Naleśniki z białym serem najlepiej jest popijać mlekiem.