gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pulpeciki z kaszą w sosie lekko chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne pulpeciki z dodatkiem kaszy jęczmiennej w sosie chrzanowym.Polecam z ulubionymi dodatkami. Smacznego.

Pulpeciki z kaszą w sosie lekko chrzanowym

Składniki:

Pulpeciki z kaszą w sosie lekko chrzanowym

Pulepciki

Sos

  • 1 średnia cebula,
  • 2 żąbki czosnku,
  • 1 łyżka czubata mąki,
  • około1,5- 2 szklanek wody,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 3 ziela angielskie,
  • 2 łyżeczki ostrego chrzanu,
  • garść suszonej marchwi,
  • garść suszonej pietruszki korzeń.

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z kaszą w sosie lekko chrzanowym
Kaszę gotujemy do miękkości. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i mieszamy dokładnie. Formujemy kuleczki wielkości mandarynki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Cebulę i czosnek obieramy o kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju na której piekły się pulpeciki. Wsypujemy łyżkę mąki i smażymy aż mąka zrobi się lekko brązowa. Następnie wlewamy zimną wodę. Przyprawiamy, dodajemy chrzan i suszone warzywa i mieszamy. Natępnie układamy pulepciki i dusimy około 25 minut.

Gotowe.

Podajemy z ulubinymi dodatkami.

Smacznego

Tagi:

dania pulpety sos