ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pulpeciki mocno koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne nawet dla dzieci, delikatne, pachnące, w śmietanowo- koperkowym sosie

Pulpeciki mocno koperkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpeciki mocno koperkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki mocno koperkowe
1. Mięso wyrabiam z płatkami, jajkiem, bułką, posiekanym koperkiem (połowa porcji), przyprawami. 2. Moczę dłonie i wyrabiam małe kuleczki 3. Smażę je na oleju na patelni z każdej strony chwilę 4. Podlewam 150 ml wody zimnej, przykrywam pokrywką i duszę 10 minut 5. Przygotowuję sos- mieszam resztę zimnej wody ze śmietaną i resztą koperku, wlewam na patelnię, doprawiam. 6. Duszę w sosie kolejne 5 minut. Podaję z kaszą jęczmienną i ogórkiem kwaszonym
Pulpeciki mocno koperkowe
mięso mielone z indyka wyrabiamy z resztą składników
Pulpeciki mocno koperkowe
moczymy ręce to łatwiej się wyrabia zgrabne kuleczki z miesa i smażymy je na oleju
Pulpeciki mocno koperkowe
Podlewamy je ok. szklanką wody, przykrywamy pokrywka i dusimy
Pulpeciki mocno koperkowe
Robimy sos ze śmietany, wody, mąki, koperku i przyprawiamy