Sposób przygotowania:
Pulpeciki po grecku
Cebulę, czosnek,natkę pietruszki oraz sól i pieprz rozdrabniamy w malakserze. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy połowę pasty z malaksera, ciągle mieszając przesmażamy 2 minuty i dodajemy pomidory w puszce. gdy zawrze zmniejszamy ogień i dodajemy koncentrat pomidorowy , doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli jest za gęste podlewamy odrobina wody i dusimy 5 minut. odstawiamy. Chleb obieramy ze skórki, miąższ chleba namaczamy w mleku. Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy oliwki drobno pokrojone, drugą część pasty z malaksera,ser feta, cynamon, odciśnięty chleb i jajko. Można doprawić pieprzem. Wyrabiamy masę i mokrymi dłońmi formujemy małe kulki. Smażymy je na oleju z każdej strony. Usmażone pulpeciki wkładamy do sosu i całość podgrzewamy pod przykryciem aby smaki się przegryzły. Podajemy przybrane natką pietruszki np .z makaronem spaghetti.