Sposób przygotowania:
Rybka w sosie koperkowym
Rybę zmiel lub bardzo drobno pokrój. Bułkę zalej mlekiem i odstaw na 15 minut a następnie odciśnij. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do ryby dodać bułkę , cebulkę, jajko i dopraw do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Z masy formuj małe kuleczki i smaż na oleju z każdej strony. Bulion zagotować zostawiając trochę i wymieszać z nim śmietanę i mąkę mieszankę wlej do bulionu, dopraw do smaku i zagotuj. Na końcu dodać posiekany koperek i pulpety rybne.
Z masy formuj małe kuleczki i smaż na oleju z każdej strony. Bulion zagotować zostawiając trochę i wymieszać z nim śmietanę i mąkę mieszankę wlej do bulionu, dopraw do smaku i zagotuj. Na końcu dodać posiekany koperek i pulpety rybne.