beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pulpeciki w cukiniowym sosie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Cukinia z pulpetami .......

Pulpeciki w cukiniowym sosie

Składniki:

Pulpeciki w cukiniowym sosie

 

 

  • Na pulpety

 

  • mięso mielone 40 dag
  • jajko 1 sztuka
  • kasza manna 2 łyżki
  • cebula 1/4 sztuki

 

  • Na sos

 

  • pieczarki 10 sztuk
  • kostka rosołowa 1 sztuka
  • cukinia 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w cukiniowym sosie
Do mięsa mielonego dodajemy kasze mannę i pokrojoną cebulę.Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, zarabiamy masę. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, dodajemy cebulę i pieczarki, chwilę przesmażamy. Z masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki i gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem kostki rosołowej. Dodajemy przygotowaną cukinię i pieczarki z cebulą. Oprószamy solą. Chwilę dusimy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusić do miękkości cukinii.