beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pulpeciki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pulpeciki trochę inaczej....

Pulpeciki w galarecie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pulpeciki w galarecie

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w galarecie
Do mielonego mięsa dodajemy kasze manne jajko oraz niewielką j ilość drobno pokrojonej cebuli wyrabiamy jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy malutkie kotleciki i wrzucamy na gotującą się wodę z kostką bulionową.Gotujemy ok8min. W 2 szklankach gorącego bulionu rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu(3-4łyżeczki). odstawiamy do lekkiego stężenia. Osączone pulpeciki układamy na głębokim półmisku. Zalewamy tężejącą galaretą.Schładzamy do całkowitego stężenia
Pulpeciki w galarecie
Osączone pulpety przygotoeane do zalania galaretką.