Sposób przygotowania:
pulpeciki w jarzynach
Ryz ugotowac i nastepnie ostudzic. Do miski wlozyc mieso mielone, ryz i obrana i pokrojona w kostke 1 cebule. Przyprawic do smaku sola, pieprzem i maggi. Formowac male pulpeciki i smazyc je na rozgrzanym tluszczu na zloty kolor. Cebule obrac, pokroic i podsmazyc, dodac obrana i starta na duzych oczkach marchewke oraz lyzeczke przecieru pomidorowego, posolic, dodac ½ szklanki goracej wody z dodatkiem vegety i dusic pod przykryciem ok.10 min. Po tym czasie dodac umyta i pokrojona w kostke cukinie oraz zmiazdzony czosnek, przprawic do smaku vegeta i pieprzem, dusic jeszcze 3min. Calosc zagescic maka pszenna wymieszana w wodzie. Do gotowego sosu jarzynowego wlozyc pulpeciki.
andzia67
Śliweczka
dusia30
jovi
dobry
evita0007
Sarenka