Sposób przygotowania:
Pulpeciki wieprzowe w sosie porowym
Szynkę umyć, osuszyć i zmielić w maszynce. Wrzucić do miski, wbić jajko, doprawić i wsypać płatki jaglane i ryżowe. Wymieszać i odstawić na 10 minut. następnie formować z masy małe kuleczki i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować 15 minut. Pory oczyścić i posiekać. Wrzucić do rondla. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić wraz z masłem do porów. Przesmażyć. wlać chochelkę wody z gotowania się pulpecików. Dusić 5 minut. W 0,5 szklanki wody rozmieszać mąkę, dodać śmietankę. Wlać całość do rondla, wymieszać i zagotować. Wrzucić osączone pulpeciki, doprawić sos solą i pieprzem (najlepiej białym), dusić całość jeszcze 5 minut.