Sposób przygotowania:
Pulpeciki z fasolką
Do mięsa (użyłam zmielonej szynki) dodać pół pokrojonej w kostkę cebuli, jeden posiekany ząbek czosnku, jajko, bułkę tartą, pieprz i przyprawę w płynie. Dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować małe, okrągłe pulpeciki i kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Zrumienić mocno z każdej strony. Do pulpecików dodać pokrojoną w kostkę cebulę (jedną) i pozostały posiekany ząbek czosnku. Zeszklić je. Dodać do tego obie fasolki razem z zalewą i kukurydzę razem z zalewą. Do moździerza przełożyć ziele angielskie, pieprz, kumin rzymski i płatki papryki. Dokładnie utrzeć. Do fasoli z mięsem dodać utarte przyprawy, sól, przyprawę do dań z fasoli, ketchup i koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Gotować ok. 10 minut.