Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne pulpety z łososia w sosie pomidorowym.

Pulpeciki z łososia

Składniki:

Pulpeciki z łososia

 

 

  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/4 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 50 g tartej bułki
  • 35 g tartego parmezanu lub żółtego sera
  • jajko

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z łososia
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć, aż będą miękkie. Dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz oregano. Po kilkunastu minutach zmiksować całość, w razie potrzeby dodać nieco cukru. Łososia pokroić w małe kawałki podsmażyć na rozgrzanej patelni przyprawić solą i pieprzem. Łososia przełożyć do miski, poczekać aż ostygnie, dodać oregano, natkę, bułkę, parmezan, wymieszać dokładnie składniki i formować z masy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Pulpety podsmażyć na oleju, włożyć do sosu i chwilę podgotować. Podawać z makaronem lub ryżem.