Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpeciki z łososia w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Apetyczne pulpeciki z ziołowym sosem pomidorowym.

Pulpeciki z łososia w sosie pomidorowym

Składniki:

Pulpeciki z łososia w sosie pomidorowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z łososia w sosie pomidorowym
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć, aż będą miękkie. Dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz oregano. Po kilkunastu minutach zmiksować całość, w razie potrzeby dodać nieco cukru. Łososia pokroić w małe kawałki podsmażyć na rozgrzanej patelni przyprawić solą i pieprzem. Łososia przełożyć do miski, poczekać aż ostygnie, dodać oregano, natkę, bułkę, parmezan, wymieszać dokładnie składniki i formować z masy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Pulpety podsmażyć na oleju, włożyć do sosu i chwilę podgotować. Podawać z makaronem lub ryżem.